Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Великобурлуччина відзначає 78-у річницю звільнення від нацистських загарбників

Дата: 03.02.2021 14:36
Кількість переглядів: 1179

Фото без опису

Урочистий мітинг та покладання квітів, присвячені 78-й річниці визволення  населених пунктів Великобурлуцького краю від нацистських загарбників, відбулися сьогодні, 3 лютого, на Меморіальному комплексі Слави в селищі Великий Бурлук та на Меморіалі Слави у селі Плоске.

У цих заходах взяли участь керівництво і посадові особи Великобурлуцької селищної ради, представники Великобурлуцької районної організації ветеранів України, громадськість.

До присутніх на мітингу звернувся Великобурлуцький селищний голова Віктор Терещенко. Він привітав усіх мешканців громади із знаменною датою, а також висловив глибоку вдячність учасникам бойових дій за мужність і відвагу, проявлені в боях за оборону і визволення рідної землі, працівникам тилу та дітям війни за самопожертву і трудовий подвиг в роки Другої Світової війни. Віктор Терещенко закликав зберігати пам’ять про історію рідного краю та передавати її молодому поколінню.

Учасники мітингу вшанували пам’ять всіх загиблих захисників хвилиною мовчання, а також поклали вінки і квіти до підніжжя пам’ятника Батьківщині-Матері та до обелісків.

Довідково. 3 лютого 1943 року війська Воронезького фронту, розвиваючи наступ з рубежу Старий Оскіл – Валуйки, визволили центр Великого Бурлука від нацистських окупантів. Затяжні кровопролитні бої на околицях селища та за Червону школу тривали до 8 лютого 1943 року. 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних